Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Nadlidská síla? Jiří Procházka hodnotí, jak velkou sílu má Pereira v úderech

Nadlidská síla? Jiří Procházka hodnotí, jak velkou sílu má Pereira v úderech

Procházka

Alex Pereira je známý hlavně svým levým hákem, kterým už doslova zničil nejednoho soupeře. Jeho rány přitom nevypadají, že by mělo jít o nějaké devastační bomby, ale i přesto je v nich až neuvěřitelná síla, kterou pocítil i Jiří Procházka a to hned dvakrát a vždy z toho pak nakonec bylo tvrdé KO. Jak tedy BJP Poatanovu sílu hodnotí?


OKTAGON vedení má bohužel pro Attilu Végha špatnou zprávu

„Můžu říct, že s těma rukama to opravdu umí. Ty údery na kleci, i když je to jen oťukávání, tak šlo cítit, že to přirozeně dává opravdu dobře. Takže ano, má v úderu opravdu sílu,“ přiznal Procházka pro TN.cz, že je Pereirova síla v úderech opravdu hodně znát. Ne nadarmo má Pereira přezdívku Poatan, tedy něco jako „kamenné pěsti“.

„Podřizoval jsem se jeho nástupu, čekal jsem na jeho příchod a jeho oči, a to běžně nedělám. I v boji jsem čekal na jeho reakce. Nebyl jsem dominantní a nevelel situaci. Takhle to dopadá, když se člověk nedrží toho, co si zadal. Měl jsem dobré chvíle, ale během nich jsem úplně nedodržel strategii, kterou jsem chtěl realizovat. Je to pro mě nejen poučení, ale přetřes. Nedodržel jsem ani 20 % toho, co jsem chtěl.

Do druhého kola jsem šel trochu otřesený. V pauze jsem si říkal, že do toho i tak musím šlápnout a zvýšit otáčky. Pak jsem nastoupil a zase čekal na jeho akci. Nechal jsem ho zápas vést, a to je ta největší chyba, která může v boji být. Nemusíš vždy útočit, ale je potřeba něco vytvářet. Já však nedělal ani to.“




Jaké nyní přijdou změny?

„Trenéry určitě měnit nebudu, ale musíme si pár věcí jasně říct,“ potvrdil Procházka pro Sport.cz, že na BJP týmu se nic měnit nebude. Základní trio Procházka x Karaivanov x Hovězák tedy zůstává, což je dobře, ale evidentně k nějakým změnám uvnitř uskupení dojde. 

BJP před odvetou zmiňoval, že by se rád případně podíval do střední váhy, což stále není vyloučené, „Kdyby přišla nabídka na střední váhu, tak bych to možná zvážil. Já jsem si ale zvolil, že získám titul v polotěžké váze, a pak půjdu do střední. Se svým tělem umím pracovat, umím s ním udělat zázraky. Neměl by to být problém.“




Jednou z hlavních „novinek“ pak budou výjezdy do zahraničí, které Jiří v posledních letech spíše upozadil, ale nyní budou znovu značnou součástí přípravy, „To je něco, co jsem si jasně řekl. Chci a potřebuji se potkávat s těmi nejlepšími, s dobrými hladovými zápasníky. Potřebuji je porážet a vítězit nad nimi. Především je ale potřeba zvítězit sám nad sebou.“

Uvidíme tedy, jak se bude další cesta vyvíjet. Je totiž jasné, že nyní přijde zápasová pauza, ale na konci roku by možná mohl přijít další boj. Třeba s aktuálně zraněným Hillem, který do BJP pravidelně pálí? To by byl asi ideální scénář.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *