Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Zajímavý krok! Dana White odhaluje, jak UFC doslova vycouvalo z obrovské dohody

Zajímavý krok! Dana White odhaluje, jak UFC doslova vycouvalo z obrovské dohody

White

Dana White často zmiňuje, že veřejnost většinou ví jen absolutní zlomek toho, co se děje v zákulisí. Novináři mají přeci jen o něco větší náhled, ale ani ti často nemají kompletní obrázek o tom, co se v lize mistrů děje. White tak nyní například prozradil, jak UFC doslova vycouvalo z obrovské dohody.


Tajemství je pryč! Karlos Vémola odhalil, jakou roli teď bude mít v OKTAGONu

„V roce 2007 jsme doslova uzavřeli smlouvu s HBO, podle které jsme chtěli vysílat zápasy na HBO,“ vzpomínal Dana White. „HBO přišlo a začalo říkat: ‚Budeme muset tuhle hudbu ztlumit, tohle bude muset…‘ Ne. Ne, ne, ne. Vy nám nebudete řídit produkci a říkat nám, co máme dělat.

Už jsme měli podepsanou smlouvu. Byli jsme s tím naprosto hotovi! Tak jsem zkrátka zavolal Lorenzovi Fertittovi (tehdejší majitel UFC) a řekl mu: ‚Tohle nemůžeme udělat‘. A on na to: ‚Jak to myslíš, že nemůžeme udělat tuhle dohodu, dohoda je uzavřená‘. Musíme se z té dohody vyvléknout. A Ari Emanuel (aktuální majitel UFC) nás z té dohody s HBO dostal.

Věřím, že kdybychom nechali HBO udělat to, co chtěli, poškodilo by nás to a poškodilo by to naši značku. Udělalo by to z ní něco zatuchlého a starého, jako byl box.“




HBO bylo přitom v minulosti jedinou prémiovou platformou, kde se daly sledovat filmy, díky čemuž by se UFC dostalo do povědomí obrovského množství diváků. Mohlo by to však mít i hodně negativní efekt, takže se nakonec cesty UFC a HBO rozešly.

Aktuálně má liga mistrů uzavřené partnerství s ESPN, které však končí, takže se bude v blízké době jednat o možném novém partnerovi, kde se nabízí hned několik velkých hráčů, tak uvidíme, jak to nakonec dopadne. Ve hře jsou totiž obrovské sumy.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *