Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Loučící se veterán Arlovski chválí slovenského bijce Martina Budaye

Loučící se veterán Arlovski chválí slovenského bijce Martina Budaye

Arlovski Buday

Součástí poslední číslované akce UFC 303 byl i souboj Arlovski vs Buday, ze kterého si slovenský bijec odnesl další hodně cenný skalp a důležitou výhru. Arlovski, který v lize mistrů evidentně končí, slovenského bojovníka chválil.


Nejhorší přístup k zápasu? Hvězdný trenér po KO kritizuje Jiřího Procházku

Během tiskové konference po turnaji UFC 303 se Dana White vyjádřil na adresu trojice veteránů Arlovski, Swanson a Smith: „Ano, tohle byl Andreiův poslední zápas. Nevím, co teď bude dělat Cub Swanson. Víte, Anthony Smith už je samozřejmě součástí našeho vysílacího týmu a pracuje tady. Já nevím, jestli bude pokračovat. Uvidíme, jak to všechno dopadne, ale víte, jsou to všechno lidé, kterých si opravdu vážíme a na kterých nám záleží, takže uvidíme, co se stane.“ 

Arlovski prohrál s Martinem Budayem na body (Split Decision). Pro legendárního Bělorusa to byla čtvrtá porážka v řadě. Naposledy zvítězil v dubnu 2022, kdy porazil Jakea Colliera také těsně na body. Zdá se však, že ve svých 45 letech došel na konec. Vypadá to, že poslední prohra byla posledním zápasem Arlovskiho smlouvy s UFC. Lize mistrů už se totiž veterán rozhodně nevyplatí, protože má po dlouhých letech v UFC slušnou výplatu, ale jeho zápasy už nedoručují tak atraktivní podívanou, jako tomu bylo v minulosti.

„Můj výkon byl hrozný. Ale není pochyb o tom, že Buday je zatraceně silný. Bylo to špatné, protože jsem se nesmířil s tím, že na mě bude neustále vyvíjet tlak. Nešlo to podle mého plánu a neměl jsem prostor použít více kopů. Stále zkracoval vzdálenost. Když mě dostal do klinče v prvním, druhém a třetím kole, tak jsem vždycky cítil, že je velmi silný, neskutečně silný. Bylo hrozně těžké ho jakkoliv přetáčet,“ kál se Arlovski, který uznal kvality soupeře.

Buday tak získal hodně cenný skalp, na kterém může stavět svou další UFC kariéru, která už čítá 5 výher a jedinou prohru, což je skvělá bilance.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *