Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Nejhorší přístup k zápasu? Hvězdný trenér po KO kritizuje Jiřího Procházku

Nejhorší přístup k zápasu? Hvězdný trenér po KO kritizuje Jiřího Procházku

Procházka

Bylo jasné, že na přípravu na odvetu Pereira vs Procházka 2 je extrémně málo času, ale i přesto oba titáni na výzvu kývli a zachránili tak turnaj UFC 303, kterému měl původně vévodit Conor McGregor. Na základě prvního zápasu, ve kterém si BJP až do ukončení vedl skvěle, mnozí věřili, že tentokrát pojede UFC titul zpět do ČR, ale to se bohužel nepodařilo, protože Poatan doručil další tvrdé KO, po kterém se na českého borce snesla kritika.


Nepřekvapil! Kyselý Jamahal Hill se po prohře ostře opřel do Procházky

„Člověk by si myslel, že Jiří má za sebou tak deset let zápasení navíc, a přesto si nedokázal vynutit ani takedown,“ podivoval se trenér Firas Zahabi, který například stojí za legendární kariérou GSPho.

„Zkusil jeden malý klinč, ani na ty dveře nezaklepal. Velmi neuspokojivá strategie od Jiřího. Řeknu vám, během první minuty zápasu Poatan zasadil asi čtyři kopy a bylo vidět, že Jiřího už bolí noha.“




„Jiřího herní plán a výkon, myslím, že to byl jeho nejhorší přístup k zápasu. Slyšel jsem, že byl asi tři dny někde v jeskyni, meditoval, přemýšlel o zápase, jak k němu přistoupí. Bohužel pro něj to moc nefungovalo.“

Jiří Procházka sice oba zápasy s Pereirou prohrál, ale v tom prvním se mu paradoxně až do ukončení skvěle dařilo. V odvetě se však do zápasu pořádně nedostal, což bylo způsobeno krátkou přípravou a zdravotními omezeními. Bohužel z toho byla další prohra, co které se však může BJP jen odrazit a posunout se na vyšší úroveň, což má v plánu.




Vémola nerad vidí, že je BJP terčem kritiky

„Radu ani vzkaz pro něj nemám, je úplně na vrcholu, je v nejlepší lize světa. Těžko mu něco radit. A lidi, co ho kritizují za to, že prohrál, to ani nemůžou myslet vážně a měli by si nafackovat. On zápasí v té nejlepší lize světa, s tím nejlepším frajerem na světě. Prostě liga mistrů. To je jako, kdyby lidi hejtovali, že bychom se na Euru dostali do finále, ale tam prohráli. To je úplně to samé.

Můžeme být jen rádi a hrdí, jaké předvádí výkony, jak díky němu celý svět ví o našem MMA. To, co on, tady nikdo z nás – a už vůbec nikdo z těch, co to hejtujou – nedokázal ani z poloviny. A pamatujte na moje slova: Nikdo to ani dlouho nedokáže. Jsme daleko od toho, aby se kdokoliv jiný z Česko-Slovenska dostal k titulové šanci v UFC. A nedej bože titul vyhrál – tak jako Jirka.




Takže to, co on dokázal, je neuvěřitelný. Zaslouží si obrovský respekt a obrovskou podporu. Nemá cenu mu cokoliv vzkazovat, on má svou hlavu a vypořádává se s tím po svém. A vypořádá! On se z každé prohry vrátil lepší. Opravdu po každé prohře se vždy vrátil ve velkém stylu. Věřím, že tomu tak bude i po této prohře,“ rozpovídal se Vémola pro CNN Prima NEWS.

Jiří Procházka už se nesmazatelně zapsal do dějin českého i světového MMA, ale na druhou stranu po dvou prohrách v krátkém sledu jeho kariéra ani zdaleka nekončí. Stále je totiž hodně mladý, takže má nyní další prostor pro růst, který BJP jistě využije naplno, takže se můžeme těšit na další skvělé zápasy.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *