Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Procházka prozrazuje, jak dlouho by chtěl ještě bojovat a co by chtěl dělat po konci kariéry

Procházka prozrazuje, jak dlouho by chtěl ještě bojovat a co by chtěl dělat po konci kariéry

Procházka Pereira

Jiří Procházka má sice za sebou v krátkém sledu dvě KO prohry s Pereirou, ale to neznamená, že jeho spanilá cesta končí. V říjnu totiž BJP oslaví teprve 32. narozeniny, takže má ještě pořádnou část kariéry před sebou. Už nyní však ví, čemu by se chtěl v případném bojovnickém důchodu věnovat a zní to hodně zajímavě.


To by mu nepřál ani hater! Mikulášek odhalil děsivé zdravotní problémy

„Pět šest let. Nejde o to, jak dlouho, ale jak kvalitně. Řekl jsem si, že nemůže jít kvantita na úkor kvality, ale musí to jít ruku v ruce, dohromady,“ prozradil Procházka pro Sport.cz, že by chtěl ještě bojovat kolem 6 let, ale musí to být na té nejvyšší úrovni a těmi nejlepšími na světě, což je v UFC zaručeno.

A co po případném konci kariéry? „Už teď mě napadá spousta věcí, kterým bych se věnoval. Chtěl bych své zkušenosti předávat dál. Myslím si, že v téhle fázi to potřebuji zakomponovat, protože mám v sobě spoustu idejí, jak to sdílet se světem v podobě textu, knih a myšlenek. Zároveň ale cítím, že tyhle myšlenky chci ztělesňovat.




Hrozně mě baví to ostatním předávat a pracovat s nimi. Baví mě to s lidmi sdílet a vidět sebe v těch nížinách a povznášet se. Zvednout se a povznést se. Vyzdvihnout sám sebe z bahna. Stejně tak mě baví vyzdvihnout a motivovat ostatní. Ať už se jedná o sportovce, manažery nebo firemní motivační proslovy. Je potřeba si ale utřídit názory, za nimiž potom člověk stojí.“

Jiří v minulosti zmiňoval, že by rád vytvořil něco jako BJP Institut, který by byl takovým UFC PI, tedy by nabízel zázemí pro sportovce, kteří by se tak mohli čistě věnovat jen rozvoji svého talentu, což zní skvěle a kdo jiný by měl něco podobného zaštiťovat než právě Procházka, který už je teď vzorem pro další generace zápasníků.




Jiří Procházka se za prohru s Pereirou omluvil

„Celému českému národu bych se chtěl prostě za tohle omluvit. Omluvit se za nedodržení svých slov, která jsem před zápasem měl. Když se to před zápasem vyvinulo zdravotně, situačně… Prostě všechno nahoru dolů. Vždy je však na nás, jak se k tomu postavíme. Ty chyby a všechnu tu zodpovědnost za celý ten výkon a za to potupné KO, které jsem teď dostal, beru na svá záda. Už mě neuvidíte jinak, než s vítěznými rukami nad hlavou. Věřím, že i s pásem,“ omluvil se Jiří Procházka v rozhovoru pro TN.cz, což rozhodně nemusel, ale i přesto to udělal, což jen dokazuje, jak to má BJP nastavené, a jak moc mu na správní reprezentací Česka záleží.

Prohrát s Pereirou je nepříjemné, ale není to konec světa. Alex je totiž aktuálně jeden z nejlepších bojovníků na světě a jestli si z prohry někdo dokáže něco vzít, tak právě Jiří, který už mluví o změnách a posunu na další úroveň, na čemž nyní bude pracovat.

 

View this post on Instagram

 

A post shared by Michal Šimsa (@ring_michal)




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *