Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » VIDEO: Diaz se pomstil a slaví vítězství nad Masvidalem! Uvidíme trilogii?

VIDEO: Diaz se pomstil a slaví vítězství nad Masvidalem! Uvidíme trilogii?

Nate Diaz čekal téměř pět let, aby se konečně pomstil Jorgemu Masvidalovi poté, co mu podlehl v MMA zápase v organizaci UFC. Nyní si to oba zápasníci rozdali podle pravidel boxu. Aktivnějším a o něco přesnějším zápasníkem se jevil Nate Diaz, který nakonec dosáhl na těsné vítězství na body!


Další dva důvody k oslavě: RFA vyhrála těžký zápas a Brichta o titul!

V opravdu zábavném 10kolovém boxerském zápase Diaz zvítězil na Majority Decision nad Masvidalem. Rozdíl mezi oběma rozhodčími, kteří zápas hodnotili ve prospěch Diaze, byl zřejmě v jeho neutuchajícím tlaku, který neustále držel Masvidala na uzdě. Masvidal měl rozhodně větší sílu v úderech, ale to neovlivnilo bodové hodnocení, které ho nakonec stálo zápas. Rozhodčí nakonec zápas ohodnotili 97-93 a 98-92 pro Diaze a třetí rozhodčí 95-95 jako remízu. 

„Je to dobrý pocit, že se mi to povedlo,“ řekl Diaz po zápase. „Mise splněna. Pokaždé tu cítím lásku fanoušků. Vždycky to byl respekt ke každému, s kým jsem bojoval. On se ukázal a přišel bojovat a já také, takže je to všechno v pořádku.“

Na začátku to byl klasický Diazův výkon, když se pustil do kombinace úderů, rozdával rány na hlavu a tělo a tlačil Masvidala na provazy. Zdálo se, že tento styl se Diazovi tak dobře osvědčil v MMA, že si ho přenesl i do boxu, přičemž se nebál jít do ostrých výměn. Masvidal měl zjevně větší sílu, když na začátku pokračoval v rozbíjení Diaze tvrdšími údery, ale Diaz neustupoval. 

Jakmile se však zápas přehoupl do pátého kola, Diaz začal skutečně zasypávat soupeře údery a Masvidal musel zjevně zrychlit. Masvidal nevysílal tolik úderů jako Diaz, ale když už konečně vypustil ránu, snažil se způsobit damage každým úderem, který vyslal. V mnoha kolech se rozhodovalo o tom, zda rozhodčí upřednostní Diazovy kombinace před Masvidalovou sílou. Nakonec k Masvidalově nelibosti zvítězil Diaz. 

„Myslel jsem, že jsem vyhrál,“ řekl Masvidal. „Myslel jsem si, že jsem zasadil tvrdší údery. Můžeme si to zopakovat, je to 1:1. Najdeme si místo a zopakujeme si to. Rozhodně jsem si myslel, že jsem trefil víc smysluplných úderů. Ty tvrdší údery jsem na 100 procent trefil já. Nate to chce také zopakovat, tak můžeme.“




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *