Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Bomba! Nejmocnější postava plánuje doslova převzít celý boxerský svět

Bomba! Nejmocnější postava plánuje doslova převzít celý boxerský svět

Od svého vstupu do světa bojových sportů a hlavně boxu udělal šéf saúdskoarabské společnosti Sports Entertainment – Turki Alalshikh raketový krok k tomu, aby spojil nejlepší boxery a umožnil jim zápasit před zraky celého světa. Jeho průkopnická práce překlenula velkou propast mezi dlouholetými soupeřícími promotéry, kteří by bez úsilí „Jeho Excelence“ byli stále na míle vzdáleni od dosažení jakékoli významné dohody nebo oznámení zápasu, a vytvořila legitimitu a strukturu v oblasti, která oba atributy po léta postrádala.

David Dvořák vysvětluje, proč se nakonec rozloučil s ligou mistrů UFC

Díky Alalshikhově finanční injekci do tohoto sportu jsme se v posledních několika letech dočkali velkolepých zápasů a výkonů nejlepších boxerů planety. Jen před několika týdny jsme se dočkali prvního unifikačního zápasu o titul v těžké váze za posledních 25 let, a co je dost divoké, kdyby se k zápasu nedostavil Tyson Fury nebo Oleksandr Usyk, podíl 10 milionů dolarů by připadl přítomnému boxerovi. Alalshikh doslova převrátil svět boxu na hlavu a v nejbližší době neplánuje ústup. Ba právě naopak.

Saúdskoarabský veřejný investiční fond (PIF) dospěl k závěru, že zařazení Rijádské sezony do jeho investic je pro finanční a sportovní portfolio přínosné, a to, co jsme zatím od Alalshikha viděli, je prý jen špičkou ledovce. To, co dělá UFC tak výjimečnou, je její styl utkání nejlepších proti nejlepším. Tento model udělal z MMA organizace vlastněné společností TKO Group Holdings, nejúspěšnější organizaci bojových sportů na světě. PIF by nyní mohla být pro box tím, čím je UFC pro MMA.




„Saúdskoarabský veřejný investiční fond jedná s několika zainteresovanými stranami o vytvoření boxerské ligy,“ uvedla v úterý agentura Reuters v mimořádné zprávě. Podle agentury Reuters jsou do jednání zapojeny promotérské společnosti jako Matchroom, Queensberry nebo Golden Boy Promotions a tento nový ligový subjekt by mohl mít hodnotu „mezi 4 a 5 miliardami dolarů“.

Pokud by se PIF podařilo spojit špičkové boxerské promotérské společnosti jako Matchroom, Golden Boy, Queensberry atd. pod jednu střechu, mohli bychom být svědky nástupu nové éry bojových sportů. Zatímco PIF má v rukou sporty jako golf a dostihy, podle exkluzivní zprávy agentury Reuters by se do těchto vybudovaných promotérských společností mohlo investovat dalších 4-5 miliard dolarů a vytvořit jednu ligu. Z pohledu fanoušků se tomuto epickému projektu nebude klást příliš velký odpor, protože pokud se nám dostane více toho, co už se rozjelo, tak v podstatě nejsou žádné limity. Vezměme si například připravovaný zápas mezi Terencem Crawfordem a Canelou Alvarezem!

 



Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *