Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Makhachev odvážně vyzval šampiona Edwardse! Ten pohotově reaguje

Makhachev odvážně vyzval šampiona Edwardse! Ten pohotově reaguje

Po vítězství v pátém kole nad Dustinem Poirierem v hlavním zápase turnaje UFC 302 si Makhachev řekl o šanci na další titul šampiona. Jestli tato výzva dopadne na úrodnou půdu, to si budeme muset počkat až na konec července, kdy se uskuteční souboj o šampiona welterové váhy.


Nos zaražený do mozku? Vémolův trenér postoje se pustil do Terminátorova blízkého kamaráda

Šampion welterové váhy Leon Edwards reagoval na výzvu šampiona lehké divize Islama Makhacheva, který by po další obhajobě rád získal titul v další váhové divizi. Šampion Leon Edwards vidí v zápase s Islamem Makhachevem potenciální superzápas, ale jen prý na něj není ten nejlepší čas. 

„Tuhle možnost samozřejmě schvaluji,“ řekl Edwards pro Sky Sports. „Mám pocit, že oba máme v rámci svých divizí co dělat. On právě bojoval proti první lehké váze – první obhajoba proti skutečnému zápasníkovi lehké váhy. Takže mám pocit, že musí nejprve projít ještě několika podobnými zkouškami, než bude moci pomýšlet na postup o divizi výš. Ale pokud oba budeme pokračovat v dlouhém kralování, tak proč ne? V budoucnu to můžeme uskutečnit. Oba jsme podobného věku, je nám 30 let, takže určitě budeme mít čas to dotáhnout.“




Edwards chce nyní potřetí obhájit svůj titul, když se v odvetě střetne s Belalem Muhammadem. Jejich první zápas skončil jako No Contest po náhodném píchnutí do oka od Leona Edwardse. Ve svém posledním zápase Edwards vyhrál nad Colbym Covingtonem na turnaji UFC 296 v prosinci minulého roku. V případě úspěchu v nadcházejícím zápase bude na Edwardse pravděpodobně čekat neporažený Shavkat Rakhmonov, zatímco na Makhacheva s největší pravděpodobností Arman  Tsarukyan, který posrazil Charlese Oliveeiru a čeká na titulovou šanci.  

„Byl by to obrovský zápas. Mám pocit, že musím ještě zapracovat nejprve v rámci své divize, pak přijdou na řadu superzápasy,“ dodal šampion Edwards. 

 




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *