Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Přeci jen to nebude tak černé? Conor McGregor dává fanouškům velkou naději

Přeci jen to nebude tak černé? Conor McGregor dává fanouškům velkou naději

Je to vzácný případ, kdy UFC zruší nějakou akci, ale náhlé zrušení tiskové konference k turnaji  UFC 303 plánované na pondělí v irském Dublinu zanechalo nepříjemný pocit ohledně návratu Conora McGregora proti Michaelu Chandlerovi, který se má uskutečnit už 29. června. Jak se nyní vyvíjí celá situace okolo očekávaného souboje?


OKTAGON 58 Vážení: 2 hříšníci, Rock a Pokorný s úsměvem nebo intenzivní Vémola s Véghem

Tisková konference byla technicky vzato „odložena“, ale načasování bylo znepokojující vzhledem k tomu, že generální ředitel UFC Dana White jen několik hodin předtím na UFC 302 prohlásil, že je připraven odletět do Irska a setkat se s McGregorem. Po zprávě o zrušení tiskové konference vydal McGregor poněkud tajemné prohlášení, v němž uvedl, že akce byla „zrušena kvůli řadě překážek, které nebyly pod kontrolou“, ale kromě omluvy nic dalšího nepřidal. Co přesně se tedy nyní děje, když do UFC 303 zbývají necelé čtyři týdny?

Bezprostředně po zrušení tiskové konference se objevily pochopitelné obavy, že je možná McGregorův návrat ohrožen. Přesto se brzy začalo mluvit o tom, že by se organizace UFC možná mohla pokusit prozkoumat alternativní plány pro turnaj UFC 303, která uzavírá International Fight Week 2024. To by mohlo znamenat možného náhradního soupeře pro Chandlera nebo dokonce zcela nový zápas, který by mohl být hlavním soubojem.




Obavy se skutečně soustředily na McGregora, ale nepadlo ani slovo o tom, zda utrpěl nějaké zranění, nebo zda „překážky“, o nichž se irská superstar zmiňovala, souvisejí spíše s jeho blížícím se jednáním o nové smlouvě s UFC. McGregor otevřeně prohlásil, že mu zbývají dva zápasy do konce smlouvy s UFC a že v současné době jedná s UFC o jejím případném prodloužení. Pokud by tato jednání narazila na překážku, mohlo by to vést k tomu, že by se McGregor z tiskové konference odhlásil, což by pak zřejmě donutilo UFC akci zrušit. 

Ve středu jsme ale dostali velmi zajímavou a povzbuzující zprávu. V pořadu The MMA Hour Ariel Helwani z MMA Fighting uvedl, že ohledně Conora panuje „velká pozitivita“ a „velký optimismus“, že by se UFC 303 mohlo uskutečnit podle plánu a McGregor by se poprvé po více než třech letech objevil v oktagonu. Další zdroje, které ve středu anonymně hovořily s MMA Fighting, uvedly, že jsou „přesvědčeny, že zápas mezi McGregorem a Chandlerem, který se má uskutečnit 29. června, stále platí“, a že panuje mnohem větší nadšení, že se zápas McGregor vs. Chandler uskuteční podle plánu. 

Samozřejmě je vždy možné, že dojde k nějaké katastrofě a zápas se padne, ale pochybnosti, které se objevily těsně po zrušení tiskové konference, možná znamenají, že bylo mnoho povyku pro nic – alespoň prozatím. UFC se k situaci veřejně nevyjádřila, což zřejmě jen podpořilo zvěsti, že se něco děje. Chandler zatím zůstává ve svém přístupu neoblomný, protože pokračuje v tréninkovém kempu připravujícím se na 29. červen – a podle všeho McGregor dělá totéž, což je asi nejdůležitější informace. 

Conor dnes navíc sdílel videa z tréninku, která fanoušky naplnila optimismem, že se souboje přeci jen nakonec opravdu dočkáme.

 




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *