Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Vedení KSW reaguje na turnaj OKTAGON 62, který má v plánu překonat polský rekord

Vedení KSW reaguje na turnaj OKTAGON 62, který má v plánu překonat polský rekord

Když organizace OKTAGON MMA oznámila, že se letos nepodívá na fotbalový stadion jen jednou, ale hned dvakrát a to rovnou do obří frankfurtské haly pro až 60 000 fanoušků, tak si mnozí klepali na čelo s tím, že podobnou akci není možné vyprodat. Samo vedení avizovalo, že cokoliv nad 30 000 prodaných lístků bude úspěch. To však ještě nikdo netušil, že se 30 000 prodá za týden a že za zhruba měsíc bude pryč přes 45 000 lístků. Sen o plném stadionu a překonání světového rekordu je tak velice reálný. Co na to říká vedení KSW, které drží dosavadní rekord v návštěvnosti?


Zachovejte paniku! Tohle jsou indicie, že je Conor McGregor bohužel ze hry

OKTAGON vedení původně oznámilo, že počítá s kapacitou 55 000 míst. Už to se zdálo hodně, ale po zhruba měsíci zbývá „jen“ 10 000 lístků, takže je jasné, že se bude kapacita navyšovat. A to nejen kvůli zájmu, ale i kvůli snaze zastínit kolosy UFC a KSW. Ty totiž mají na kontě světové rekordy v návštěvnosti MMA akcí. Kolik fanoušků se jim podařilo přilákat?

Světový rekord v největší MMA akci drží KSW, které na turnaj KSW 39: Colosseum prodalo 57 776 lístků. UFC se zapsalo do dějin turnajem UFC 243: Whittaker vs Adesanya, který v roce 2019 v Melbourne sledovalo 57 127 fanoušků. Magickým číslem, na které teď bude OKTAGON cílit, je jistě 58 000. Tolik prodaných lístků by totiž zajistilo zastínění UFC i KSW. Stadion má navíc údajně kapacitu až 65 000 míst, takže má OKTAGON ještě stále prostor k dalšímu navyšování.




   

„Nejsem si jistý, zda by to kapacita frankfurtského stadionu umožnila, ale já jim za sebe přeju jen to nejlepší. OKTAGON se snaží budovat MMA v Evropě, což motivuje i nás. My jsme se dvakrát podívali na Národní stadion ve Varšavě a rádi bychom to v nadcházejících letech zopakovali,“ reagoval pro Sport.cz KSW sportovní ředitel Rysiewski.

Co se týče rekordu v návštěvnosti akce zaměřené na bojové sporty, tak ten drží organizace PRIDE a K-1, které v roce 2002 přilákaly na turnaj Shockwave 91 107 fanoušků, což už se nejspíš překonat nepodaří. Na druhou stranu se však spekuluje o velké manipulaci s rekordním číslem, takže jej nelze brát jako úplně bernou minci.




  

Co nás čeká?

8.6. Praha – OKTAGON 58

Vémola vs Végh 2 – o titul polo-těžké váhy

Kozma vs Surdu

Duque vs Machaev

Legierski vs Wanliss

Apollo vs Gogoladze

Korkmaz vs Amirkhani

Petrášek vs Wojciechowski

Rock vs Pokorný

Zawada vs Mazúch

Ilbay vs Tripšanský




20.7. Bratislava – OKTAGON 59

Lima vs Magard 2 – o titul bantamové váhy

Paradeiser vs Torres

Barborík vs Rajewski

Čepo vs ?

Kníže vs Úškrt

Ďatelinka vs Raška

Szabová vs ?

Bogdanović vs Keita




7.9. – Oberhausen – OKTAGON 60

21.9. – Brno – OKTAGON 61

Kalašnik vs ?

Lengál vs ?

Roušal vs ?

12.10. – Frankfurt – OKTAGON 62

Jungwirth vs Eckerlin

Coga vs ?

Engizek vs ?




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *