Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Šampion Makhachev reaguje na svou první velkou tržnou ránu kariéry

Šampion Makhachev reaguje na svou první velkou tržnou ránu kariéry

Je to vlastně šílená představa, ale v podstatě se nestalo, že bychom Khabiba Nurmagomedova za celou jeho UFC kariéru viděli v nějaké větší krizi, kdy by tvrdě inkasoval a nechal v kleci svou krev. S jeho následníkem Makhachevem je to trochu jiné, protože toho už jsme viděli prohrát a zažívat perné chvíle, ale ještě nikdy neměl v obličeji tak velkou tržnou ránu, jako tomu bylo v souboji s Poirierem.


Kozma líčí, jak mu bylo Novotným vysvětleno, že by se neměl ukazovat na Clash

„Myslím si, že tohle je moje úplně první velká tržná rána. Je to však v pořádku. Tohle k našemu sportu patří. Děláme MMA a ne nějaký fotbal, basket nebo něco podobného. Tohle je MMA, kdy si vzájemně jdeme po krku. Naším cílem je jeden druhého ukončit, o což jsme se dnes pokusili. Je však třeba uznat, že mi dal Dustin hodně zabrat. Byl to náročný soupeř, protože byl skvěle připravený. Věřil jsem, že jeho obrana nebude tak dobrá, ale dařilo se mu skvěle vzdorovat,“ reagoval Makhachev s úsměvem po souboji, který znamenal třetí titulovou obhajobu a 14. výhru v řadě, což už je sakra působivá série.

Uvidíme tedy, jak to bude s Islamem dál. Na rozdíl od Khabiba se totiž Makhachev už několikrát nechal slyšet, že by chtěl titul i z další váhové kategorie. Nabízí se tedy souboj s vítězem titulové odvety Edwards vs Muhammad 2, na kterou dojde v červenci v Manchesteru. Stejně tak se nabízí bitva s Tsarukyanem, která by byla hodně atraktivní hlavně pro východní svět, takže by se hodila někam do Abu Dhabí nebo kamkoliv v tomto regionu. 




   

White oba borce chválil

„Zápas večera byl souboj Makhachev vs Poirier s tím, že Makhachev a Holland ještě mají bonus za výkon večera, takže Islam si veze domů o 100 000 dolarů více,“ prozradil UFC ředitel Dana White hned na začátku tiskové konference, jak rozdal bonusy. „Byl to neuvěřitelný souboj. Oba borci museli hrábnout sakra hluboko. Naprostá válka. Islam je neuvěřitelně tvrdý a talentovaný. Dostal tam pekelné spodky a loket na hlavu, ale dokázal to ustát. Na druhé straně Dustin předvedl neuvěřitelnou obranu. Když se to dostalo na zem, tak skvěle bránil a vstával. Už jen to, jak v prvním kole několik minut bránil Islama v zádech. Co víc si přát od titulové bitvy?“

Dustin vlastně jako první po dlouhé době dostal Islama do velkých problém, což cítil i roh, ve kterém byl Khabib Nurmagomedov, který se o pauzy hodně vztekal a apeloval na svého kamaráda a svěřence, aby se sebral a pokračoval v tlaku, jinak bude zle.




  

Khabib totiž sám dobře ví, jaké to je bojovat s Poirierem. „Velkou otázkou bylo, co si Dustin vzal ze souboje s Khabibem,“ pokračoval White. „Po tom zápase totiž říkal, že ho vyděsilo, jak si na zemi pořádně ani neškrtl. Teď šel proti borci, kterého Khabib vychoval a který bojuje hodně podobně. Evidentně však hodně zlepšil obranu, což se jasně ukázalo. Dustin věděl, do jakého zápasu jde a skvěle se na to připravil. Byl to skvělý výkon a úžasný zápas.“

Na druhou stranu je však třeba vyzdvihnout výkon šampiona, který se nenechal zlomit a navzdory krizi dokráčel k dalšímu ukončení, výhře a hlavně obhajobě.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *