Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Tak to je změna! Islam Makhachev po válce chválí Poiriera, kterého podceňoval

Tak to je změna! Islam Makhachev po válce chválí Poiriera, kterého podceňoval

Islam Makhachev před turnajem UFC 302 avizoval, že ho čeká snadný zápas, protože jde s borcem, který má problémy na zemi, kde je Dagestánec naopak jako ryba ve vodě. Nakonec se však ukázalo, že je Poirier vyrovnaný soupeř, který Islamovi hodně zatopil, což šampion náležitě ocenil.


Hm, tak super! Je tu první velký důkaz, že se Conor McGregor nevrací do boje?

„Upřímně… Byl to opravdu dobrý zápas. Nemám však rád, když inkasuju a mám tržné rány. Už teď mě všechno bolí a je jasné, že zítra to bude ještě horší. Dustin je proste rváč a srdcař. Nevzdává se a prostě pořád bije, kope a snaží se vyhrát. Jsem moc rád, že jsem ho nakonec ukončil. Tak či tak je to však stále jeden z nejlepších borců na světě.

Před pátým kolem jsem se ptal Khabiba v rohu, jak to vidí na body. Říkal mi, že je to 4:0 a nebo 3:1, ani si to pořádně nepamatuji. Je klidně možné, že to rozhodčí měli jako remízu. O to více jsem nadšený, že jsem ho ukončil. Pokud bych ho neukončil, tak by tady pořád byly nějaké otazníky. Takhle je jasno. Hotovo,“ chválil Islam Makhachev soupeře, který mu dal pořádně zabrat. Takhle dobitého jsme totiž Islama ještě neviděli. I přesto však dokázal vyhrát a připsat si tak 14. výhru v řadě a třetí titulovou obhajobu.




    

Poirier asi končí

„Uvidíme… Mým cílem bylo stát se světovým šampionem. Pro co bych měl nyní bojovat? Jen pro to vzrušení? Jasně, jsem na tomhle všem závislý, ale… Měl bych zápasit pro peníze? Jsem zajištěný, takže je nepotřebuju. Jasně, peníze jsou super, ale na první místo musím dát své zdraví. Pro co bych teď bojoval? Abych se stal šampionem? I kdybych měl sérii výher, tak nemám zaručenou další šanci. Je to jako šplhat na vysokou horu a pořád padat. 

Je mi 35 let, což lidé nepovažují za moc, ale je třeba brát v potaz, že mám za sebou 50 zápasů. Poprvé jsem byl v kleci v 18 letech. 10 zápasů ani nemám v rekordu. Mám za sebou náročné války. Jasně, dnes jsem bojoval s P4P jedničkou. Vždy, když začínalo kolo, jsem však cítil, že to dokážu. Věřil jsem tomu. Mám za sebou zápasy s mladým borcem a P4P jedničkou. Cítil jsem se dobře. Pořád se dokážu měřit  nejlepšími, ale nechci, aby mě nakonec sport vymačkal a donutil skončit. Nechci takhle dopadnout. Nechci se tady držet za každou cenu. Uvidíme, ale tohle mohl být opravdu můj poslední zápas,“ přiznal Dustin otevřeně, že už vlastně nemá moc pro co zápasit.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *