Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Makhachev reaguje na sakra vydřenou výhru nad Poirierem a odhaluje velkolepý plán

Makhachev reaguje na sakra vydřenou výhru nad Poirierem a odhaluje velkolepý plán

Hlavní zápas turnaje UFC 302 měl jasného favorita, kterým byl úřadující šampion Islam Makhachev. Ten už před soubojem předesílal, že dobře zná soupeřovu slabinu, kterou je zem, na které Poirier ztratil titulové souboje s Khabibem i Oliveirou. I nyní se souboj hned v prvním kole přenesl na zem, ale Diamant ukázal, jak moc se zlepšil, takže z toho byl nakonec vyrovnaný souboj, který skončil až v pátém kole.


VIDEO: Tohle nevypadá dobře! Deontay Wilder inkasoval hodně tvrdé KO

Bodové lístky před pátým kolem vypadaly tak, že dva rozhodčí viděli výhru Makhacheva a jeden remízu. Na lístky však nakonec nedošlo, protože Islam po nepodařeném pokusu o takedown přeci jen získal dobrou pozici k zamknutí submise, kterou byl nakonec Poirier nucen odklepat. Třetí titulová bitva a třetí ukončení na submisi. Tentokrát však byl Dustin hodně blízko velkému překvapení, ale Makhachev znovu dokázal, jak kvalitní borec to je.

„Musím uznat, že se na mě Dustin skvěle připravil. Jeho trenéři odvedli sakra dobrou práci. Byl skvěle připravený. Překvapilo mě, jak skvěle bránil. Dal mi opravdu zabrat. Je to šampion a legenda sportu. Chtěl bych mu tímto rozhodně poděkovat,“ reagoval Makhachev pokorně na celkem třetí titulovou obhajobu.




  

Makhachev se ve finální sekvenci pokusil o přechod na zem skrze chycení kotníků, které úplně nevyšlo, ale vytvořilo to pozici k další výměně, kterou šampion využil k zamčení D´Arce choku, který už nepustil. „Asi byl na chvíli mimo. Tohle je vlastně moje oblíbené škrcení. Je jedno, jestli jsem unavený nebo ne, tohle prostě utáhnu kdykoliv.“

Islam na závěr odhalil i svůj velký plán, o kterém se už dlouho mluví, „Mým snem je získat další opasek. Chci zápasit o další titul. Chci znovu cítit tu energii. Když obhájíte svůj titul, tak to je jiné. Chci tedy nový titul. Chci bojovat o titul ve welteru.“

Nabízí se tedy, aby se Islam v dalším souboji utkal s vítězem červencové odvety Edwards vs Muhammad 2, což má háček v tom, že s Belalem teď Makhachev často trénoval. Asi by to však nakonec nebyla překážka k zisku dalšího titulu.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *