Přeskočit na obsah

MMA Shorties

Domů » Zvláštní styl znovu slavil úspěch! Neatletický Strickland naprosto vymazal couvajícího Costu

Zvláštní styl znovu slavil úspěch! Neatletický Strickland naprosto vymazal couvajícího Costu

O speciální hlavní před-zápas turnaje UFC 302 se postarala bitva v rámci střední váhy Strickland vs Costa, která byla speciální v tom, že byla vypsaná na 5 kol, která se nakonec také odehrála. Oba borci sice slibovali krvavou válku, ale v kleci to pak nakonec vypadalo trochu jinak, za což se bývalý šampion na konci i omluvil.


VIDEO: Tohle nevypadá dobře! Deontay Wilder inkasoval hodně tvrdé KO

Sean Strickland, který měl za sebou těsnou prohru s Du Plessisem, hned od prvních vteřin najel na svůj tradiční zvláštní styl, který dokázal držet až do samého konce. Neustále totiž tlačil, kopal a trefoval přední a zadní, což mu v podstatě stačilo na to, aby neustále vyvíjel tlak. Costa se sice snažil vzdorovat, ale celý souboj vlastně odcouval, což je neuvěřitelně fyzicky náročné. Zhruba v polovině zápasu si navíc ošklivě nakopl nohu o Stricklandovo koleno, což značně omezilo jeho možnosti. Do té doby totiž hodně kopal, od čehož pak musel přeci jen upustit.

Stricklandovi se Costu hned několikrát podařilo ohrozit, ale větší akce jsme se dočkali až na samém konci zápasu. Do té doby byl totiž Sean hodně opatrný a neriskoval, že mu přiletí nějaký jedovatý kontr. V posledních vteřinách se však přeci jen utrhl se záměrem soupeře ukončit. Costa tak inkasoval tvrdé údery a dokonce kop na hlavu, který jím otřásl, ale na KO to nestačilo.




  

Nakonec tak o vítězi rozhodovali bodoví rozhodčí, kteří vše poměrně zdramatizovali. Obecně se totiž zdálo, že Strickland jasně vyhrál v poměru 5:0 na kola, ale jeden rozhodčí to naprosto nepochopitelně viděl 4:1 na kola pro Costu. Bývalý šampion se tak při vyhlašování výsledků obával, že by mohl přijít o další výhru, ale to se nakonec nestalo, protože dva rozhodčí se na jeho vítězství jasně shodli.

Strickland se po souboji omluvil fanouškům, že duel nenabídl více akce, ale zdůraznil, že není známý tím, že by to byl nějak extra atletický sportovec. Místo risku si jel svoje a to se nakonec vyplatilo.




Napsat komentář

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *